sjuk...

Yepp oövervinneliga jag har blivit sjuk. Jag som inte varit ordentligt sjuk på två år kan inte riktigt acceptera detta faktum. Jag är väl inte jätte sjuk nu heller direkt. Då skulle jag inte orka skiva det här heller. Men att försöka dammsuga hela lägenheten var en liten överdrift. Blev helt slut och svettig efter ingen tid alls. Bara jag blir frisk till på torsdag men det borde jag och annars får jag väl leva på ipren ett tag..=)
Men jag hade verkligen uppskattat en mindre solig dag när jag ändå bara orkar ligga i soffan och titta ut på den blå himlen. Så att inte min svenska väderfascist sida hela tiden skulle påpeka att jag inte tog vara på det fina vädret. "Man måste vara ute för man vet aldrig när det är bli så fint väder igen." osv.
Nä nu ska jag titta på meningslösa amerikanska serier på 5:an och tycka syd om mig själv.

då, nu osv

Jag har märkt att jag har blivit dålig på att leva i nuet. Det är i vanliga fall något som jag anser mig relativt bra på. Men jag antar att det inte är så konstigt när alla dagar jag jobbar går ut på att få tiden att gå. Jag önskar att jag kunde fylla dem med något mer meningsfullt men det är svårt att komma på vad det skulle kunna vara som jag har möjlighet att slita mig ifrån så fort jag behövs. Det som är positivt är att jag vet om att jag gör så och jag vet varför jag i så fall fortfarande jobbar kvar. Jag har en resa att betala. Så enkelt är det och jag är beredd att offra min tid för att den ska kunna genomföras. Jag hoppas att min vardag efter resan kommer bli mer meningsfull i sig själv än vad den är nu då jag bara längtar tills jag är ledig.
Men jag tror ändå det kommer kännas som det var värt det. Och snart är Paris här och sen är det inte långt kvar till Roskilde och sen ligger bara Prag och väntar på oss. Jag tror den här sommaren kommer bli fantastisk.

Igår fick jag idka chaufför på jobbet. En arbetsdag för att köra en bil till Skärhamn, spankulera omkring där och sen köra tillbaka. Kändes helt okej att få betalt för det speciellt som jag tycker det är kul att köra bil också. Men lite segt att jag precis missade en buss hem så jag fick vänta i 1,5 timmar innan jag kunde åka. Så fick jag en söndag ledig istället. Nej nu måste jag jobba lite...

Kram och Kärlek

idag och igår

Igår satt jag på skype och pratade med Siri i 1,5 timma. Det är så fantastiskt att man kan prata gratis med varandra bara man har en dator. Lite uppdateringar han vi med men mest pratade vi om den stundande resan. Jag vill bara få dom där biljetterna köpta så att det är klart. Hade varit så skönt. Tror även att Martin är förlorad, han kommer följa med oavsett om han anser att han har råd eller inte. Och förresten kanske nästa vår bjuder på ett heltids jobb för hans del ändå så då kommer han få massa pengar...
Har ätit frukost på balkongen dom tre senaste dagarna men idag blev det tydligen för mycket för min bleka och sol-ovana hud för nu har den blivit lite rödflammig. Tyckte ändå att jag tog det försiktigt men man fattar inte riktigt hur stark solen är vid den här tiden på året. Var inne i stan och tittade på födelsedagspresent till Freja.. hittade även en, fast jag hade ju i princip redan bestämt att jag skulle köpa "det/den/dom". Ser fram emot att hälsa på henne i Linköping nästa helg. jag har inte varit där på hur länge som helst. Plus att jag är mycket nyfiken på att få träffa den där Björn också..=)
Nu är även allt inför Paris fixat. Jag och Elin satt och kollade upp boende och kunde tillslut bestämma oss för ett lite dyrare men mycket mysigt hostel. Jag tror det kommer bli skit bra och det känns mycket bra att allt är fixat. Men jag kommer få klara mig själv dom första 9 timmarna... oohhh farligt..=) men nyttigt att vara tvungen att klara sig själv. Det kommer gå skit bra.
Nej nu är jag hungrig så nu ska jag laga en paj tror jag...
hmmm... spenat, feta, tomater, vitlök...mmmmm......
Yepp nått sånt får det bli!

Puss och Kram
image7

resultat

Just det ja. Högskoleprovsresultatet kom idag; 1.4. Jag är nöjd.

1 maj

Så var det äntligen maj och snart är sommaren här, på riktigt. Fast jag vågar nästan inte tro på det. Samma sak varje år. Vintern känns så lång och omöjlig att överleva att man till slut ger upp hoppet på att en förändring kommer. Så att när den väl är här så vågar jag inte riktigt hoppas på att den är på riktigt, att den är här för att stanna. Våren. Sommaren. Det är ju galet att man 6 månader om året bara längtar bort. Tänkte hoppa över det nästa år och istället va i Thailand och i Australien. Känns väldigt bra. Ska börja leta biljett på allvar nu.
Valborg och första maj har firats på gammalt vanligt svenne bannan sätt. Fest på valborg i biskåpsgården och det var ju väldigt skönt att slippa ta sig in till stan och trängas med fjortisar och poliser i slottsskogen. Peter har kommit hem från Syrien så det var väldigt kul att ha honom med igen. Vi gick även en liten sväng till lokalpuben Vår krog och bar. Där var medelåldern 35 och dom spela bara schlagers. Så kulturkroken var ett faktum men sånt kan ju va nyttigt det med.
Första maj demonstrerade jag. Jag gick med i syndikalisternas tåg. Där haglade slagorden och äggen så det var ganska spännande. Senare på kvällen så gick vi till deras fest å RioRio. Det var också himla trevligt men vi åkte hem ganska tidigt så idag känner jag mig utvilad och pigg. Det blir nog att hänga i solen och eventuellt spela lite biljard. Allt blir så mycket lättare när det är varmt ute.
Hoppas värmen gör er lika gott som den gör mig.

Over and out

RSS 2.0