...

Nu har jag två veckor av löjligt lite jobb att se fram emot. Har inget speciellt in planerat heller och det känns nästan lika trevligt det.
Men idag blir det i alla fall en tripp till Ikea med modern som kommer på besök. Ska köpa en matta till vardagsrummet och gardiner till sovrummet. Och kanske lite annat också. Det brukar ju bli så när man är på Ikea.
Ska även bjuda på den första parmiddagen i mitt liv i helgen. Ha ha! Men det ska faktiskt bli kul. Vi kommer tjäna många vuxen poäng på det i alla fall.
Och som alla andra måste jag bara förfasa mig lite över vädret. Jag lever fortfarande i förnekelse över det. Vägrar tro på det och tittar inte på vädret på TV för jag vill inte veta att det ska fortsätta. Varje dag tror jag att det ska ha smält bort när jag vaknar. Men det är nog en självbevarelsedrifts reaktion så jag inte ska bli totalt deprimerad.

image5

jobba, sova och längta

Så satt jag här och skrev och så försvann alltihop för att internetet på jobbet är helknäppt. Men värre saker kan hända. Så nu är jag inne på sista dagen för mitt 13 timmar/dagen i tre dagars jobb. Jag har varit sjukt trött så igår bestämde jag mig för att göra något åt det och gick och la mig vid 22. Jag tror aldrig det har hänt innan. Det var ju lättare också för Martin var inte hemma. I vanliga fall brukar jag ju vila umgås lite med honom när jag kommer hem och inte bara fixa iordning allt för jobbet och sen gå och lägga sig som jag gjorde i går. Vi får se idag om det hjälpte att sova nästan 8 timmar istället för 5-6 timmar. Förhoppningsvis eftersom ikväll inte heller blir någon vila. Lite fest hos Josse och c:o sen utgång. Det ska bli trevligt.
Har upptäckt fördelen med varma torra fötter. I förrgår såg det ut bli en fin dag när jag vaknade 05.40 så jag tog på mig mina "vårskor" med hål i och allt. Men oj vad jag misstog mig. Det regnade konstant hela dagen och jag tror även att mina fötter var konstant blöta. jag har nog aldrig längtat så efter ett par torra varma sockar i hela mitt liv. Så nu har jag verkligen förstått vikten av torra och varma fötter. och har bytt tillbaka till regntäta vinterpjux, tråkigt men sant. Jag trodde att våren skulle vara här nu men den verkar ha stannat upp. Vill ha parkväder nu!

Åttonde mars firades med lyx i sthlm med Pia, Tove och Marianne. Och där sken faktiskt solen också. En liten bild från väntan på tunnelbana på Brommaplan.

image4


det är skrämmande

Det gör mig rädd att läsa andra personers bloggar. Att förstå vad det är människor intresserar sig för. Det är ju inte det det ska handla om! Det är ju precis tvärt om.
Oj, va spännande att se vad den här tjejen har konsumerat idag. Åhh hon har även köpt kläder till sin chiwawa, gud så gulligt. Den klänningen måste jag också köpa. Gud förbjude om jag skulle ha på mig samma sor två dagar i rad. Jag blir mörkrädd!
Jag har väl levt för länge i min bubbla av medvetna människor. Och dom som inte är medvetna är i alla fall för fattiga för att kunna handla kläder för "mellan 500-2000 kr per månad"!!! Det är inte normalt och det kan inte fortsätta såhär! Lika bra att vi skiter i alltihop. Låt oss alla skaffa varsin stadsjeep och köra runt i sen när vi ändå håller på kan vi ju bygga en riktig mur runt USA och Europa så vi slipper dom där andra fattiga människorna och så ingen ens kan åka dit för att se hur vi har förstört för dem för det vill ju ingen höra. Lika bra att mura in oss och låta politikerna fortsätta med sina vidriga avtal som bara gynnar den rika världen. Utveckling, ja visst för EU ja men fan inte för någon annan. Vi är så jävla skraja att förlora något som inte ens gör oss mer lyckliga. För vet ni, att köpa grejer gör en inte lycklig. Tvärt om!
Jag fattar att om man lever sitt liv utan att tänka så är det klart att man tror att konsumtion ska göra en lycklig. Det är ju det alla säger överallt. Jag kan själv känna det flåsa i nacken... köp, köp köp, KÖP! Och ibland tror jag nästan på det. Men då måste jag ta tag i mig själv. Hejda mig och tänka efter. Är det värt det? För jag vet ju vad jag stödjer varje gång jag handlar. Är det värt det? Och för fan människor börja tänk! Ni har fötts med en hjärna för att använda dem!

Efteråt..

image3

Nu är jag ledig efter att ha jobbat två nätter i rad. Jag gillar verkligen mycket bättre att jobb dag. Och det är ju bra eftersom det är det jag gör oftast. Men nu har jag vänt på dygnet totalt och kommer ju inte bli trött förens kanske runt fyra. Men går nog ändå och lägger mig innan det.
Nu har Elin flyttat in och det känns jättekul. Fast jag kommer väl knappt hinna märka att hon är här innan hon åker igen. Jobb som vanligt.
Till helgen ska jag åka till Stockholm och ha en mys helg med Tove, Marianne och Pia. "Mor-dotter helgen". Det ska bli super nice. Längtar!
Börjar redan tröttna på att jobba. Kanske ska söka annat jobb till hösten.. Fast jag vet inte. Men tror jag har bestämt för att det blir en längre tripp till vintern. Runt två månader eller så. Ca. 3 veckor i Australien och sen 5 veckor i Thailand om det blir som jag vill. Men man får se. Kanske står jag inte ut att jobba mer än till hösten utan börjar plugga istället. Tror jag söker in på socionom oavsätt.

Hej så länge...

RSS 2.0