Seg dag

Det verkar som idag blir en sådan där seg dag. Inspirationen bara rann av en när man tittade ut och det bara regnar och blåser. Jag har inte ens fått i mig någon frukost än. Fast jag brukar ju vara ganska dålig på att äta frukost. Men hade tänkt börja äta havregrynsgröt, köra den Sydafrika stile med hackat äpple och kanel på. Kommer ju vara gott bara för nostalgins skull.
Men det är svårt att matcha gårdagens början på dan. Jag åkte hem till Malin och Hanna som höll på att göra frukost; skramlat(försvenskning av scrambled) ägg, vitabönor, stekt svamp, avokado och tomat, toast på mörkt bröd med ost på och te och jos så klart. Senare kom Emma och så satt vi bara och åt och hade det så himla trevligt. Blev även väldigt sugen på att flytta tillbaka till Majorna/Haga. Det är en speciell stämning där som man inte får någon annan stans riktigt. Men det blir ju aldrig lika billig hyra som här så vi lär nog bo kvar ett tag till. Men kan ändå inte låta bli att kolla runt vad det finns för lägenheter lediga. Är ett litet hemligt nöje jag har att kolla på lägenheter som jag vet att jag aldrig skulle ha råd med men som jag skulle vilja ha.
Så bara för att höja stämningen lite och få alla att minnas att det är vår(i alla fall enligt SMHI) så lägger jag upp en liten krokus bild. Det är faktiskt fullt av dem i Gbg.

image3

Söndag

Det blev en bra helg. Lite förvirrande och mycket människor.
Fredagen var en lugn fest hemma hos Elin, Nina och Linn. Men väldigt trevligt. Väldigt tråkigt att det inte kommer bli några fler fester där. Har haft väldigt kul i deras lägenhet. Jag försöker ju få folk att flytta till Göteborg men just nu funkar det inte så bra. Det är snarare som dom flyr härifrån...=) Nej då inte riktigt. Men kommer verkligen sakna Elin och Linn. Tur att Nina stannar kvar.
I alla fall så gick festen vidare till Pustervik men jag kände inte för att lägga ut 70 spänn. Min ekonomi är lite spänd just nu. Datorer är ju inte gratis direkt. Så jag fick med mig Elin och Malin till Kellys. Oh där var ju verkligen hur många människor som helst som jag känner. Två gamla klasskompisar från gymnasiet och det var verkligen jätte förvirrande att träffa dem. Visste inte alls hur jag skulle reagera. Sen var det en annan kompis som bara överöste mig och Martins och mitt förhållande med komplimanger. Det var ganska underhållande. Jag är tydligen en av få tjejer som han verkligen har respekt för. Inte så konstigt eftersom han stöter på allt som rör sig och det kan vara ganska svårt att förhålla sig till. Så ja fredagen var trevlig och förvirrande. Lördag var däremot rätt stressig. Va tvungen att hinna handla, laga paj till återträffen och fixa klart Jennys present som jag för övrigt blev riktigt nöjd med. Jag gjorde en bok till henne om henne och mig. Lite bilder lite texter osv. Jag tror hon blev glad.
Återträffen var alldeles för trevlig. Jag var jätte trött men det gjorde inte så mycket. Det var bara kul att sitta där och lyssna på alla smarta människor och vad dom hade att säga. men såklart kunde jag ju inte vara tyst för länge så efter lite mat och lite vin höll jag låda lika mycket som alla andra. Det var svårt att ta sig därifrån men jag ville ju gärna till Jennys fest också. Så efter kompromissen att jag stannade en timma längre än jag tänkt åkte jag dit. Där blev det hätska politiska diskussioner om feminism, Scum manifest och frihandel. Så man kan ju tänka sig att jag kom igång ordentligt. Idag har jag bara legat i soffan och slappat och Martin har legat och sovit bredvid. Ganska skönt med en riktig slappar dag. Tyvärr glömde jag kameran. Illa illa.
Nej nu ska jag nog käka lite pizza. Kul att det är så många som läst! Hörs snart igen!
Kärlek/Disa

Fest, Datorer och Vänner

image2
Finns mycket att leka med på en macbook. Tex Photo Booth

Nu är den äntligen här! Min fantastiska dator. Fast egentligen är den väl inte min eftersom jag inte har betalat för den än, men det talar vi tyst om så länge.
Nu är jag i alla fall ledig i några dagar och har en hel drös med fester att gå på. Det känns mycket trevligt. å i dag blir det utflyttningsfest för gänget vid stensturegatan. Jävligt tråkigt att dom ska flytta men det är  i alla fall kul med fest. Sen i morgon bli det både ÅTERTRÄFF med klassen (om ni undrar finns det bara en klass och det är "Världen och jag" hösten 2007 jag pratar om). Kul kul kul att se alla. Speciellt dom man inte har träffat något efter att vi sluta typ Emma och Sara osv. Sen blir det födelsedagsfest hos Jenny, för Jenny. Det ska också bli väldigt kul. Det verkar som det är många finingar som kommer dit. Härligt att träffa Fiffi, Milla, Sofia men också att Nicklas kommer dit. Det kommer bli fantastiskt.
Så idag står det på agendan:
-systembolaget
-present till Jenny
-baka något till återträffen
...och såklart gå på fest på kvällen.
Så jag återkommer med hur helgen utvecklade sig senare.
Over and out

Bio och puckad personal

Igår va vi på bio med jobbet. Jag hade inte byggt upp några förväntningar då jag vet att jag och min brukare har olika filmsmak. Och jag blev heller inte förvånad när det var "Alvin och gänget" som vi skulle se. Så vi tog oss till biopalatset och mötes av sjukt gring personal som bara ansåg att rullstolar var brandrisk och vi var bara till besvär. Jävla skitstövel tänkte jag för mig själv men sa ingenting då jag inte tror det skulle uppskattas av min brukare.
Och filmen sen. Något mer förutsägbart har jag nog aldrig sett i hela mitt liv. Det fanns inte en enda nyskapande ide i hela filmen. Den handlar ju om tre sjungande ekorrar och det kan man ju tycka är lite nyskapande. Men till saken hör att just det är baserat på en barnserie från jag vet inte när så tyvär inte änns grundiden var ny. Jag visst efter 5 minuter in i filmen exakt hur den skulle sluta och kunde gissa mig till resten på ett ungefär. Så nej jag fick inte ut så mycket av den men det var ju inte heller meningen att det var jag som skulle ha kul utan min brukare och jag tror hon uppskattade den. Inte riktigt lika kräsen som jag när det gäller film.
Men jag har i alla fall bestämt mig för att gå och se Guldkompassen imorgon. Själv, kl 13. Det blir första gången jag går på bio ensam. Men jag tror jag kommer uppskatta det. Och jag har velat se den länge. Jag älskar boken som är helt fanstastisk och som jag kan rekomendera till alla. Men just det utgångsläget är ju inte speciellt bra då filmen i princip aldrig är lika bra som boken. Men det är jag väldigt medveten om och har därför inga stora förväntningar.
Men för att komma tillbaka till personalen på Biopalatset så blir jag verkligen förbannad. Vad är det med människor som bara kan se problemen i sin vardag och som låter det gå ut över andra. Om jag inte hade jobbat hade jag nog blivit riktigt arg. Nu gick jag inte med på hans puckoförslag om att ställa ut permon utanför salongen där vem som helst kan komma åt den. Eller att vi skulle gå in sist för att annars var det jobbigt för dom andra att gå in. Idiot!
Jaja... nu är snart denna jobb-helgen till ända. Imorgon är jag ledig sen jobbar jag två dagar och sen är jag ledig läääänge!

Bara på kul

Får se om det blir något av den här bloggen. Jag har ju ganska mycket tid när jag sitter på jobbet så då skulle jag ju kunna skriva lite.
Vet inte om jag ens ska orka bry mig om någon närmare presentation. Kommer nog framförallt skriva för min egen skull och om någon läser så får dom göra det. Nog om detta.
Jag har försökt orientera mig lite innom den här bloggdjungeln och det är ju inte helt lätt. Framförallt förvånar det mig att de bloggar som verkar mest lästa är de som handlar om yta yta yta and that's it!
Så va ska min blogg handla om då? Jag har inte riktigt bestämt mig än men som i de flesta andra fall blir det väl en del vardagstjat. Fast ganska stor kontrast till den vardagen som mycket lästa bloggare har. Eftersom jag inte har överdrivet mycket pengar och inte heller är särskilt förtjust i konsumtion lär det snarare handla om att konsumera så lite så möjligt och att hitta viktigar saker i livet än vad som är modernt.
Men jag vet, jag är långt ifrån en perfekt människa då jag precis har gjort mitt dyrast köp hittils i mitt 21 år långa liv; en macbook. Men så blev det och jag kan inte få dåligt samvete även om jag vet att jag borde. Har velat ha den så himla länge. Det blir faktiskt min första egna dator ever. Värre saker kan man göra och det kommer även jag garanterat lyckas åstakomma. Men man får ha dåliga dagar bara de bra dagarna överväger. Och det måste jag ändå tycka att mina gör. Ingen bil, alltid veggomat, shoppar väldigt sällan osv. Jag försöker.

Mycket märklig händelse i natt. Jag kom hem efter två öl på Kelly's med lite vänner och gick direkt och la mig då jag skulle upp och jobba vid 06.30. Och när jag däckat i 3 timmar vaknar jag som på komando. Martin var iväg och därför tänkte jag att det är nog för att han kommer hem snart som jag vaknar. Brukar nämligen oftast vakna 5-10 minuter innan han kommer hem. Men icke denna gången. Jag låg och vred mig och försökte somna om i en timma. Men det gick verkligen inte. Så jag ringde Martin och kollade vad han gjorde. Men han var inte påväg hem så jag försökte än en gång somna då det långsamt började närma sig jobbdags. Men det gick verkligen inte. En timma innan jag skulle gå upp kommer Martin hemsläntrande så jag kunde trakasera honom den sista timman av vila jag hade. Helt värdelöst att inte kunna sova. Jag tycker verkligen otroligt synd om de människor som inte kan sova. Jag är sjukt beroende av min sömn och har jag inte fått sova ordentligt fungerar ingenting riktigt som det ska. Symtomen idag är ryggont och att jag har allmänt svårt att fokusera. Och jag som hade tänkt plugga högskoleprov idag. Men det är helt kört. Jag fattar ingenting. Så med dessa ord låter jag mitt första blogginlägg ta slut!
Over and out

RSS 2.0